Tegen De Lamp: toch geen diploma

Bij DSI meldde zich een persoon die solliciteerde voor een functie in de financiële sector. Hij gaf op een diploma te hebben behaald op een academie, maar stuurde het diploma zelf niet mee. Een DSI Screeningsofficer nam contact op met de persoon met het verzoek een kopie van het diploma alsnog op te sturen. De persoon gaf aan dat het diploma verloren was gegaan tijdens een verhuizing van zijn ouders – en dat het diploma ook niet bekend was bij onderwijsinstantie DUO, dat duplicaten van diploma’s en certificaten bewaart.

Daarop nam DSI contact op met de academie, waar men verklaarde dat de persoon weliswaar een jaar stond ingeschreven bij hen, maar hij in die periode nul studiepunten had behaald en hij na dat schoolseizoen zich had laten uitschrijven. Daarmee geconfronteerd door DSI gaf de persoon toe dat hij inderdaad nooit een diploma had behaald.

Onze afdeling DSI Screening controleert dagelijks de achtergronden van personen die werkzaam zijn of willen zijn in de financiële sector. De gescreende persoon ontvangt een (beveiligd) rapport met de uitkomsten van het onderzoek. Hij of zij geeft dit vervolgens aan de (toekomstig) werkgever ter beoordeling hiervan in relatie tot de functie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *