AFM: ‘iedereen zou nu moeten voldoen aan de eisen’

Iedereen die het betreft zou nu moeten voldoen aan de wettelijke vakbekwaamheidseisen (uitgewerkt in de ESMA-Richtsnoeren).  Dat heeft toezichthouder AFM laten weten in een update van hun zogenaamde ‘Q&A over de ESMA-Richtsnoeren voor kennis en vakbekwaamheid’.

Zoals de toezichthouder schrijft: ‘De AFM heeft eerder aangegeven te verwachten dat partijen vakbekwaam zijn zodra de betreffende opleidingen en examens beschikbaar zijn. Dat is voor retail sinds begin 2018 het geval en voor institutioneel sinds najaar 2018. Inmiddels zijn deze opleidingen en examens zowel voor het institutionele als het retaildomein beschikbaar. De AFM gaat er daarom van uit dat alle personen die het betreft aantoonbaar aan de geldende regels voldoen.’

Klik hier voor de AFM-berichtgeving en de Q&A.

Door DSI geaccrediteerde examens worden door de AFM erkend dankzij een convenant tussen DSI en AFM dat in de zomer van 2017 gesloten werd.

In de vorige Q&A liet de AFM nog doorschemeren er begrip voor te hebben dat professionals die het betreft nog niet in alle gevallen konden voldoen aan de eisen, omdat voor sommigen van hen nog geen examen ter accreditatie bij DSI was ingediend. Intussen zijn alle ter zake doende, door DSI geaccrediteerde examens beschikbaar en hebben exameninstituten al vele examens afgenomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *