DSI accrediteert vier opleiders voor Permanent Vakbekwaam

Vanaf 1 januari 2020 wordt van DSI gecertificeerden verwacht dat ze niet alleen vakbekwaam zijn, maar dat ook blijven. Naast de wetgever verwachten klanten dit ook van een beleggingsprofessional. Om gecertificeerden in de beleggingssector te ondersteunen bij het aantoonbaar up-tot-date houden van de kennis en vaardigheden heeft DSI in een nieuwe opzet het Permanent Vakbekwaam-programma ontwikkeld.

Inmiddels heeft DSI vier aanbieders geaccrediteerd die een Permanent Vakbekwaam (PV)-programma mogen aanbieden. De DSI-gecertificeerden doorlopen in 2020 bij een van de geaccrediteerde opleiders een PV-programma. Met het succesvol afronden van het jaarlijkse PV-programma tonen gecertificeerden hun kennis en vakbekwaamheid aan conform de MiFID-II vereisten.

Dukers & Baelemans, NIBE-SVV, The Ministry of Compliance (een initiatief van Charco & Dique) en CFA Society VBA Netherlands zijn de vier geaccrediteerde opleiders. Hier kunt u lezen welke aanbieders zijn geaccrediteerd en voor welke registers.

Van beleggingsprofessionals wordt verwacht dat zij hun vak bijhouden. Door het Permanent Vakbekwaamprogramma van één van de geaccrediteerde opleiders jaarlijks succesvol te doorlopen kunnen zij aantonen op de hoogte te zijn van alle belangrijke laatste ontwikkelingen in het vakgebied.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *