Paul Schuiling van AFM naar DSI

Sinds 1 oktober heeft Stichting DSI een nieuwe manager Certificering: Paul Schuiling. Paul was tot voor kort senior toezichthouder bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Over wat Paul precies gaat doen, waarom hij overstapte van de AFM naar DSI en wat hij voor u hoopt te betekenen, leest u meer in ons interview met Paul.

Wat ga je doen bij DSI?
Voor het vertrouwen in de financiële markten is het belangrijk dat beleggingsprofessionals aantoonbaar integer en vakbekwaam zijn. Het belangrijkste is dat iedereen in de financiële sector dat ook daadwerkelijk laat zien. Met DSI-certificering kunnen financiële ondernemingen op een eenvoudige wijze aantonen dat ze voldoen aan alle eisen in de MiFID-II-regelgeving.

Samen met de collega’s van de afdeling Certificering ga ik er als manager Certificering  voor zorgen dat iedereen die zich bij DSI certificeert, zo snel mogelijk duidelijk heeft welke eisen er gelden en waar nog aanvullingen nodig zijn om volledig aan alle eisen te voldoen. Ook voor de waarde op de arbeidsmarkt van de beleggingsprofessional is certificering waardevol. Werkgevers weten dan immers dat de beleggingsprofessional aan alle geldende eisen voldoet.

Wat is in het kort je achtergrond?
De afgelopen jaren werkte ik als senior toezichthouder bij de Autoriteit Financiële Markten. De laatste jaren heb ik mij daar vooral bezig gehouden met de woning- en hypotheekmarkt. In de periode ervoor was ik als projectleider verantwoordelijk voor marktbrede onderzoeken bij beleggen. De AFM-leidraad De Klant In Beeld kwam voort uit één van die projecten. Voor mijn AFM-tijd werkte ik als hypotheekadviseur en als DSI-gecertificeerd beleggingsadviseur voor Rabobank.

Vanwaar de overstap van de AFM naar DSI?
Het vertrouwen in de financiële sector heeft de afgelopen jaren flinke deuken opgelopen. Bij de AFM heb ik vanuit toezichtperspectief een bijdrage geleverd om verdere verbeteringen in de financiële sector te realiseren.

DSI heeft als zelfreguleringsinstituut met de sector belangrijke normen geïntroduceerd op het gebied van integriteit en deskundigheid. Ik ben ervan overtuigd dat veranderingen in de financiële sector het meest bestendig te realiseren zijn als ze vanuit de sector zelf komen. Om die reden wilde ik na een aantal jaren toezicht graag vanuit de sector een bijdrage leveren aan het verder versterken van de financiële sector door via certificering van professionals en het tuchtrecht het vertrouwen in de sector te bewaken en te vergroten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *