Tegen de Lamp: ‘diploma’ kwijt

Een aanvrager van een screening gaf bij ons haar hoogst genoten opleiding op, maar had haar – naar eigen zeggen behaalde – diploma niet geüpload in onze MijnDSI portal. Als verklaring daarvoor gaf zij aan dat tijdens de verhuizing veel belangrijke spullen verloren zijn gegaan.

Ook als een diploma niet kan worden aangeleverd, probeert DSI te verifiëren of het diploma daadwerkelijk behaald is. In dit geval zocht onze Screeningsofficer contact met de opleider. Zij verklaarden dat de opleiding niet was afgerond. DSI vroeg daarop de aanvrager om een verklaring.

De aanvrager gaf nu aan de opleiding ‘gevolgd’ te hebben en daar een getuigschrift van te hebben ontvangen. Vanwege een verhuizing zijn dozen kwijtgeraakt, waardoor deze volgens haar niet te overhandigen is.

Op het screeningsrapport zijn de bevindingen en citaten van de aanvrager en het opleidingsinstituut vermeld.

Een belangrijke toegevoegde waarde van een DSI Screening zijn de verificaties die worden uitgevoerd op diploma’s en werkgevers-verklaringen. Hierdoor vindt een controle plaats op de correctheid van de opgegeven informatie, waardoor de werkgever een beter beeld krijgt van de integriteit van de werknemer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *