Tegen de Lamp: handtekening vervalst

Een werknemer diende voor haar screening bij DSI een werkgevers-verklaring in van een vorige werkgever. Doordat DSI werkgevers-verklaringen verifieert, kwam de screenings officer erachter dat deze was ondertekend door een inmiddels vertrokken leidinggevende. Daarop vroeg de DSI Screening officer om een nieuwe werkgevers-verklaring, ondertekend door een tekenbevoegde. De persoon diende kort daarop een nieuwe verklaring in, die bij navraag ook niet bleek te kloppen.

De reden waarom DSI altijd vraagt om de naam en contactgegevens van een bij de vorige werkgever nog werkzame tekenbevoegde is om de echtheid van de handtekening te kunnen verifiëren. Dus controleerde de DSI Screening officer ook bij de nieuw afgegeven werkgeversverklaring de tekenbevoegde. Bij navraag verklaarde deze nooit een handtekening te hebben gezet.

Daarmee geconfronteerd gaf de aanvragende persoon ditmaal aan de handtekening zelf te hebben nagemaakt en geplaatst. Hiervan werd een bevinding opgenomen in het screeningsrapport.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *